Anvendelige brodder

En av toppsakene på VG-nett nå (17.01.17 kl. 20.06) er om køer på legevakten i Oslo grunnet svært glatt føre. Ingressen forteller om pasienter som strømmer inn med bruddskader.

Søndag var det temmelig glatt også her i vest, og jeg la mine nye brodder i dagstursekken. Vel framme på en av de vakre bilfrie øyene utenfor Haugesund festet jeg broddene i løpet av 30 sekund. Et minutt senere hadde jeg allerede gevinst, og passerte mine medpassasjerer i fint driv opp en svært glatt asfaltert bakke.

I løpet av mine fem timer på øya gikk jeg på forskjellige underlag; asfalt, grus, gress og stein. I den relativt kuperte utmarka var det mange steiner og berg som ville være svært risikable å passere på vanlige skosåler, selv om de fleste var isfrie. Broddene gjorde susen. Jeg fikk et veldig godt feste selv på bratte svære steiner. Resultatet var bl.a. spart tid for jeg slapp og gå omveier. Ofte dominerer utryggheten betydelig når det er «skummelt» underlag. Jeg følte meg svært trygg for broddene fikk svært godt feste på steinene. Det eneste negative var at på snødekt mark dannet det seg til tider klumper under skosålene.

Broddene jeg benyttet var Snowline Chainsen Trail. De er rustfrie og leveres med en praktisk og solid veske. En av forgjengerne ble «best i test» på Din Side i 2015.

-Denne brodden er rett og slett rå! Din Side